Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowany ozór wołowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowy ozór 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 kulek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka.

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowany ozór wołowy

Kroki postępowania

1
Ozór wołowy umyć, oczyścić z błon, zalać wodą i gotować 10 minut. Wyjąć z wody i ściąć skórę.
Krok 1 - Gotowany ozór wołowy foto
2
Warzywa obrać. Ozór ponownie zalać wodą, dodać warzywa i przyprawy.
Krok 2 - Gotowany ozór wołowy foto
3
Gotować ok. 2 godzin, aż będzie miękki. Mięso wyjąć i kroić w plasterki. Podawać np. z sosem chrzanowym lub musztardą.
Krok 3 - Gotowany ozór wołowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 24.10.2016 21:02
Mam nawet w zamrażarce, ale wieprzowe. Trzeba będzie zrobić.
Habibi 13.07.2016 16:23
uwielbiam ozory wołowe i wieprzowe :) wołowego, zwłaszcza w galarecie, już dość dawno nie jadłam, a wieprzowe miałam niedawno w sosiku :)
Jolcia_90 13.07.2016 01:21
ciekawe, odważne danie. Nigdy nie jadłam, ale słyszałam, że ponoć dobry. Może kiedyś się odważę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak