Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowany boczuś

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek
cebula biała
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowany boczuś

Kroki postępowania

1
Boczek nacieram mocno solą oraz pieprzem, papryką czosnkiem i majerankiem.
Krok 1 - Gotowany boczuś  foto
2
Cebulę kroję w talarki i obkładam cały boczek. Zamykam naczynie i odkładam do lodówki minimum na 1 dzień
Krok 2 - Gotowany boczuś  foto
3
Do ciepłej osolonej wody wrzucam listek i ziele. Następnie wkładam boczek i zostawiam na małym ogniu. Nie gotować, ma się parzyć.
Krok 3 - Gotowany boczuś  foto
4
Kiedy boczek będzie już miękki pozostawiam go w garnku do wystygnięcia.
Idealny z musztardą na kanapki :)
smacznego :)
Krok 4 - Gotowany boczuś  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 20.06.2014 23:36
domowy najlepszy
Bernadeta1 16.06.2014 18:18
do chlebka taki domowy, pyszny
w mojej kuchni 16.06.2014 17:27
taki lubie do chlebka
adelajda 16.06.2014 17:05
na kanapeczki super :)
dodi 16.06.2014 13:13
ślicznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak