Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane warzywa do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1
kalarepka młoda 1
marchewka 2
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane warzywa do obiadu

Kalafiora gotujemy osobno w osolonej wodzie. Kalarepkę i marchew obieramy i kroimy w plastry. Kalarepę w trochę grubsze. Gotujemy razem w osolonej wodzie. Warzywa odcedzamy,do marchwi i kalarepki dajemy trochę masła i czekamy aż się roztopi co chwilę mieszając. Do rondelka dajemy trochę masła,gdy się rozpuści wsypujemy trochę bułki tartej i podsmażamy,polewamy kalafiora,obok niego wysypujemy resztę warzyw i gotowe. Idealne do obiadu! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.08.2012 10:21
super lubie gotowane warzywa
Marta1986 31.07.2012 19:30
pycha
Justyna/Dzastus 17.07.2012 11:13
samo zdrowie
elaa 11.06.2012 07:44
ładnie wygląda
jolanta19 04.06.2012 18:54
mniam
Emilia22 03.06.2012 17:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak