Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
marchewka 1 szt
koper świeży
natka pietruszki
pieczarki 150 g
cebula biała 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem

Kroki postępowania

1
Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę drobno siekamy. Przesmażamy je na patelni.
Krok 1 - Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem foto
2
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek i natkę pietruszki bardzo drobno siekamy.
Krok 2 - Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem foto
3
Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty i rozbijamy pod folią spożywczą delikatnie tłuczkiem. Doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem. Każdy płat mięsa od wewnętrznej strony obsypujemy słodką papryką. Układamy marchewkę, koperek, natkę pietruszki oraz przesmażone z cebulą pieczarki.
Krok 3 - Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem foto
4
Mięso zwijamy w ciasną roladkę. Owijamy ją bardzo szczelnie folią spożywczą. Końce możemy zawiązać, jeżeli boimy się, że roladka się rozpadnie. Przygotowane roladki wkładamy do gotującej się wody. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AsiaaK 13.09.2017 23:13
o mamuniu.... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak