Gotowane podudzia z kurczaka w sosie pieczarkowo-botwinkowym

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Gotowane mięso z wywaru w smacznym, zielonym sosie przyrządzonym z pieczarek i młodych listków botwinki.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • mięso gotowane z kurczaka

    4 sztuki
  • pieczarki

    120 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
  • wywar drobiowy

    400 mililitrów
  • botwina liście

    1 pęczek
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    2 szczypty
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane mięso wrzucić do rondelka, zalać wywarem i gotować na małym ogniu.
Cebulę pokroić w kostkę i lekko zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać pieczarki pokrojone w kostkę, posolić i dusić kilka minut. Następnie przełożyć pieczarki do blendera, dodać oczyszczone listki botwinki, wlać wywar i zmiksować. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Polać mięso sosem.
Smacznego :)

Ania321
Do przygotowania dania wykorzystałam podudzia z kurczaka na których gotowałam zupę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat