Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane podudzia z kurczaka w sosie pieczarkowo-botwinkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Gotowane mięso z wywaru w smacznym, zielonym sosie przyrządzonym z pieczarek i młodych listków botwinki.

Składniki:

wszystkie składniki:

mięso gotowane z kurczaka 4 sztuki
pieczarki 120 gramów
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
wywar drobiowy 400 mililitrów
botwina liście 1 pęczek
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypty
sól 1 szczypta

Porada

Do przygotowania dania wykorzystałam podudzia z kurczaka na których gotowałam zupę.

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane podudzia z kurczaka w sosie pieczarkowo-botwinkowym

Ugotowane mięso wrzucić do rondelka, zalać wywarem i gotować na małym ogniu.
Cebulę pokroić w kostkę i lekko zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać pieczarki pokrojone w kostkę, posolić i dusić kilka minut. Następnie przełożyć pieczarki do blendera, dodać oczyszczone listki botwinki, wlać wywar i zmiksować. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Polać mięso sosem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak