Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane kotlety jajeczne z jarmużem i kaszą jaglaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
jajko 1 sztuka
kasza jaglana 150 g , ugotowanej
jarmuż 150 g
natka pietruszki 2 łyżki , posiekanej
szczypiorek 2 łyżki , posieanego
jogurt naturalny 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane kotlety jajeczne z jarmużem i kaszą jaglaną

1.Jarmuż myjemy , liście blanszujemy przez dwie minuty , odcedzamy , kroimy drobno.
2.Jajka obieramy z łupinek , rozgniatamy drobno widelcem. Do jajek dodajemy jarmuż , kaszę jaglaną , jogurt naturalny zioła oraz przyprawy. Wbijamy surowe jajko , wsypujemy bułkę tartą. Masę wyrabiamy rękoma.
3.Formujemy kotleciki w kształt kiełbasek. Każdą zawijamy w folię spożywczą związując końce " tworząc cukierka"
4.W garnku zagotowujmy wodę , gotujemy kotleciki po 2 min. z każdej strony od momentu wypłynięcia na wierzch. Przed podanie rozwijamy z folii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.06.2016 21:21
fajny przepis
Klausia 19.02.2016 22:45
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak