Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane kominki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kominki 50 dag
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane kominki

Kominki należy opłukać, obciąć końcówki ( korzeń). Wrzucić do garnka ( taki aby wszystkie grzyby się zmieściły). Następnie należy je zalać wodą, tak aby zostały pokryte w pełni wodą. Dodać sól. Gotować około 40 minut na średnim ogniu. Następnie odcedzić za pomocą durszlaka i dodatkowo przyciskać np. łyżką czy widelcem aby były jak najmocniej odsączone z wody.

W takiej postaci można je podawać do obiadu np. do udka z ziemniakami. Doskonale zastępują surówkę i są przepyszne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 11.05.2013 22:06
swietne grzbki
Aneta41 22.04.2012 18:58
ciekawe, nigdy ich nie jadłam
kanu83 06.09.2011 15:16
Wow
anoosia 03.09.2011 14:07
musi być smaczne, ale ja się niestety nie znam na grzybach
anoosia 03.09.2011 14:07
musi być smaczne, ale ja się niestety nie znam na grzybach
anoosia 03.09.2011 14:07
musi być smaczne, ale ja się niestety nie znam na grzybach
dianix 08.08.2011 20:25
tak, bardzo smaczne
Emiliozo 08.08.2011 20:16
to są grzyby? nie widziałam jeszcze takich
dianix 02.08.2011 13:08
serdecznie polecam, na prawde:)
gacopierz23 02.08.2011 12:44
dla mnie to coś nowego i ciekawego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak