Gotowane jabłka z rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rodzynki

    3-4 łyżeczki
  • jogurt naturalny

    WG UZNANIA
  • cynamon,cukier

    WG UZNANIA
  • jabłko kwaśne

    3 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka możemy wyciągnąć z kompotu lub specjalnie ugotować. Jeśli robimy to specjalnie, to kroimy jabłka na pół ćwiartki, do wody dodajemy cukier i cynamon i gotujemy do miękkości. Wyciągamy do szklaneczek lub miseczek.Jogurt naturalny mieszamy z cukrem,polewamy lekko ciepłe jabłka,posypujemy cynamonem i rodzynkami.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 12.10.2012 21:21
pyszne
Betka 09.05.2012 09:01
rewelacja;)
iknbozka 28.12.2011 11:55
mniam
gosia47-47 15.09.2011 09:28
nie jadłam, ale wypróbuję!
Myszka75 04.11.2010 09:09
wspaniały deser:)
Joanna108 03.11.2010 15:06
Moja córka za takimi przepada
mehia 08.10.2010 20:03
deser znaczy :)
mehia 08.10.2010 20:03
pyszny desre :)
justyna111 26.09.2010 17:28
pycha
Lidia11 26.09.2010 16:29
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat