Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana wieprzowina w sosie musztardowym :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

0,4 kg chudego mięsa gotowanego z zupy ( od szynki ) ,1 szklanka słodkiej śmietanki 30%,1 szklanka wody
3 łyżki mąki,2 łyżki masła,3 łyżeczki musztardy sarepskiej,Cukier,Sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana wieprzowina w sosie musztardowym :

W rondelku roztopić masło. Wsypać mąkę i wymieszać. Po woli wlać wodę zmieszaną ze śmietanką i rozprowadzić mąkę tak by zrobił się kremowy sos. Dodać musztardę. Wymieszać . Doprawić do smaku solą i szczyptą cukru. Mięso przekroić na 4 kawałki , włożyć do sosu i podgrzać na małym gazie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 05.11.2010 10:06
przyznam, że wieprzowiny raczej nie gotuję...przeważnie ją piekę
cukiereczek 24.08.2010 07:46
Do obiadu, smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak