Gotowana szynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1/2 kg
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    5 ziarenek
  • pieprz do smaku

  • sól do smaku

  • bulion

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zalać wodą (tyle, żeby przykryła mięso). Dodać do niego kostki bulionowe, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i odrobinę soli. Gotować pod przykryciem do miękkości. Ugotowane mięso kroić w grube plastry. Można podawać np. z sosem chrzanowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 08.11.2013 10:40
super szyneczka!
IZABELA29 14.01.2013 08:39
bardzo dobra taka szyneczka ..
Marlena/Kinia 15.10.2011 16:24
pyszne mięsko
halinka1011 05.10.2011 18:44
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat