Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana rzodkiewka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

rzodkiewka 1 pęczek
mleko 2% 1 szkl
gorąca woda 1 szkl
cukier 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki

omasta

masło 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana rzodkiewka

Mleko podgrzewamy, gdy zacznie wrzeć dodajemy szklankę gorącej wody, sól i cukier.
Wrzucamy rzodkiewki i gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Odcedzić, przelać zimną woda.
Rozpuszczamy masło, wsypujemy bułkę tartą , przez chwilę smażymy.
Rzodkiewki polewamy masłem z bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 14.04.2015 10:17
A ja przygotowuję rzodkiewkę na masełku - duszę z odrobinką soli oraz ew. śmietanki :)
iskierka.ag 14.04.2015 10:11
Nigdy nie próbowałam, a że teraz nadchodzi sezon, więc na pewno wykorzystam przepis :)
Wacław 14.04.2015 10:03
dla mnie nowość
Babeczka35 14.04.2015 08:22
Ciekawa jestem jak smakuje taka rzodkiewka:)
Pietruszka 13.04.2015 22:01
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak