Gotowana łopatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatki

    1 kg
  • pieprzu

    1 łyżeczka
  • soli

    1 łyżeczka
  • tymianku

    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej

    1 łyżeczka
  • curry

    1 łyżeczka
  • bazylji

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

  • jałowiec

  • Musztarda stołowa Prymat

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • wody

    2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę natrzeć ziołami(pieprz,sól,tymianek,papryka słodka,curry,bazylja) Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć mięso,posmarować musztardą. Uformować na kształt rolady i osznurować sznurkiem do mięsa. Zawinąć w gazę. Włożyć do wody z listkiem laurowym i zielem angielskim oraz jałowcem.Gotować ok 1 godzinę. Po ugotowaniu zdjąć gazę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JOANNA16 07.06.2013 07:59
super))))))
Gracer 12.01.2013 20:03
taką lubię
Margaryna 07.01.2013 06:12
bardzo dobra wędlina na kanapki
Zdzisław 06.01.2013 20:40
chyba lżejsza odmiana do chleba od pieczonej....dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat