Gotowana kapusta włoska w maśle i tartej bułce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1/2 kg
  • masło

    4 dkg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gotowana kapusta włoska w maśle i tartej bułce foto
Kapustę włoską poszatkować, obgotować w wodzie i odcedzić.
Krok 2 - Gotowana kapusta włoska w maśle i tartej bułce foto
Przełożyć na patelnię, zetrzeć przyprawę do sałatek z Młynka Prymat i wymieszać.
Krok 3 - Gotowana kapusta włoska w maśle i tartej bułce foto
Dodać masło i bułkę tartą - podgrzewać do rozpuszczenia masła. Kapustę wymieszać , doprawić solą do smaku.
Krok 4 - Gotowana kapusta włoska w maśle i tartej bułce foto
Pyszna do obiadu podana na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena/26Mooi 04.09.2013 12:08
bardzo smaczne
Mysiunia 20.06.2013 07:27
pyszny dodatek do obiadu :)
Alex_M 07.06.2013 10:12
ciekawy sposób :)
Róża1 25.05.2013 10:06
właśnie takiego przepisu szukałam:-)
jasiek 17.05.2013 14:34
ciekawe do ziemniaczków
Renata9 17.05.2013 14:17
pomysłowa kapustka
Magda24 17.05.2013 14:15
lubię włoską kapustę, tak podana w smaku przypomina mi kalafiora
David 17.05.2013 13:43
uwielbiam taką kapustkę
babajaga1969 17.05.2013 12:36
delikatna do obiadu
LoLa 17.05.2013 12:21
wygląda nieźle więc i pewnie smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat