Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowana kapusta pekińska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 25 dkg
kapusta pekińska 1 szt
marchew 1 szt
seler 1,4 szt
cebula 4 szt
przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
schab 0,5 kg
czosnek 4 ząbki
mąka 1,5 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: gotowana kapusta pekińska

Kroki postępowania

1
pieczarki kroimy w kostkę i dusimy na oleju wraz z pokrojoną w paseczki cebula
Krok 1 - gotowana kapusta pekińska foto
2
następnie kroimy schab i nacieramy startym czosnkiem i podsmażamy z obu stron na patelni by mięso sie lekko zarumieniło
Krok 2 - gotowana kapusta pekińska foto
3
do podsmażonego miesa i warzyw dodajemy startą na drobnych oczkach marchew i seler wszystko razem dusimy
Krok 3 - gotowana kapusta pekińska foto
4
zalewamy woda i dodajemy przyprawy i gotujemy mięso do miekkości.
Krok 4 - gotowana kapusta pekińska foto
5
w tym czasie kroimy drobno kapuste
Krok 5 - gotowana kapusta pekińska foto
6
do gotującego mięsa pod koniec dodajemy pokrojona kapustę i dusimy do miękkosci
Krok 6 - gotowana kapusta pekińska foto
7
zagęszczamy odrobiną mąki
Krok 7 - gotowana kapusta pekińska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 30.01.2013 14:23
bardzo apetyczne jedzonko,przyznam że kapusty pekińskiej jeszcze nie gotowałam
artur7 31.12.2012 15:17
fajne kapustę
olkaaa 13.11.2012 09:07
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak