Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowana kapusta na pikantnie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
cebula 1 szt
pieprz
sól
ocet
cukier
olej do smażenia
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: gotowana kapusta na pikantnie

Kroki postępowania

1
kapustę drobno poszatkować i wrzucić do gotującej, osolonej wody, gotować do miękkości
Krok 1 - gotowana kapusta na pikantnie foto
2
cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, następnie dodać łyżkę mąki i chwilę podgrzewać kiedy zacznie gęstnieć dodać do odcedzonej kapusty
Krok 2 - gotowana kapusta na pikantnie foto
3
dodać pieprzu, papryki około 2 łyżek, łyżkę octu i cukru,wymieszać
Krok 3 - gotowana kapusta na pikantnie foto
4
podawać do pieczonych mięs, klusek
Krok 4 - gotowana kapusta na pikantnie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 12.03.2013 16:48
bardzo dobra zwłaszcza do mięska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak