Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana kapusta kiszona

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 80 dag
ziemniaki 60 dag
boczek 15 dag
cebula 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana kapusta kiszona

Kapustę kiszoną zalewamy wodą (tak, aby była ona tylko lekko przykryta). Gotujemy do miękkości pod przykryciem, odcedzamy.

W tym samym czasie w drugim garnku gotujemy na miękko obrane ziemniaki, również odcedzamy.

Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę.

Boczek kroimy w średnią kostkę i przesmażamy na rozgrzanej patelni do czasu aż wytopi się z niego niemal cały tłuszcz. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy do chwili aż ładnie się zarumieni.

Do gorącej kapusty dodajemy ziemniaki oraz boczek z cebulą. Ugniatamy dokładnie tłuczkiem.

Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 04.03.2014 07:55
o tak! Właśnie taki lubię :)
adelajda 03.03.2014 20:10
ciekawy przepis
idealme 03.03.2014 19:52
smaczna kapustka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak