Gotowana golonka z kapustą

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Polecam bardzo smaczne i pożywne danie złożone z golonki i kapusty kiszonej. Tak przygotowane golonki zasmakowały mojej rodzince.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • golonka wieprzowa

    800 gramów
  • woda zimna

    1.5 litra
  • kostki rosołowe

    2 sztuki
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 liście
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 sztuki
  • kapusta kiszona

    500 gramów
  • kminek Prymat

    1 łyżeczka
  • Cebulka smażona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować 1,5 litra wody, dodać kostki rosołowe oraz przyprawy. Następnie włożyć umytą golonkę.
Gotować na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Po tym czasie do golonki dodać kapustę kiszoną, wcześniej ją pokroić i dalej gotować jeszcze następne 30 minut dodając łyżeczkę kminku oraz łyżeczkę prażonej cebulki. Golonkę podawać wyłożoną na kapuście z dodatkiem świeżego pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 12.08.2018 19:40
Syte jadło.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat