Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana golonka z kapustą

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Polecam bardzo smaczne i pożywne danie złożone z golonki i kapusty kiszonej. Tak przygotowane golonki zasmakowały mojej rodzince.

Składniki:

Składniki:

golonka wieprzowa 800 gramów
woda zimna 1.5 litra
kostki rosołowe 2 sztuki
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
kapusta kiszona 500 gramów
kminek Prymat 1 łyżeczka
Cebulka smażona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana golonka z kapustą

Zagotować 1,5 litra wody, dodać kostki rosołowe oraz przyprawy. Następnie włożyć umytą golonkę.
Gotować na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Po tym czasie do golonki dodać kapustę kiszoną, wcześniej ją pokroić i dalej gotować jeszcze następne 30 minut dodając łyżeczkę kminku oraz łyżeczkę prażonej cebulki. Golonkę podawać wyłożoną na kapuście z dodatkiem świeżego pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.08.2018 19:40
Syte jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak