Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana Golonka z Chrzanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 kg
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 50 gram
Ziele angielskie całe Prymat 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 4 listki
sól i pieprz
Chrzan śmietankowy Smak 1 słoik

Porada

Wywar który pozostanie nam po gotowaniu golonki jest idealną bazą do zupy

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana Golonka z Chrzanem

Golonkę należy dokładnie oczyścić i umyć lekko pod wodą.Do dużego garnka wlać zimną wodę i włożyć golonkę. Zagotować i zszumować. Dodać obrane warzywa , liście laurowe i ziele angielskie. Doprawić solą i pieprzem.
Gotować na średnim ogniu około 2-3 godziny, aż golonka będzie bardzo miękka wręcz krucha .
Gotową goloneczkę podawać z pieczywem oraz chrzanem.

Życzymy Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak