gotowana golonka w sosie musztardowym...

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonki wieprzowe

    2 sztuki
  • liście laurowe Prymat

    4 sztuki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    2 łyżki
  • musztarda miodowa

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • ziemniaki ugotowane

    1/2 kg
  • buraczki zasmażane

    1/2 kg
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    - do smaku
  • ziele angielskie całe

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

średnie golonki oczyścić i umyć - zalać wodą i zagotować - wodę wylać

teraz golonki zalać nową wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie, jarzynkę i gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości golonek (ok. 2-3 godziny-zależy od ich wielkości

z 5 szklanek wywaru wlać do rondla i dodać musztardę

zamieszać, do smaku dodać cukier, i gotować z 3 minuty

sos zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną 18%

golonkę z sosem podać z ziemniakami, buraczkami na ciepło......SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 25.03.2013 10:27
Już od miesiąca chodzi za mną goloneczka :) Pysznie wygląda :)
babajaga1969 19.03.2013 10:17
taka golonka jest rewelacyjna, chociaż nie dla mnie, ale inni niech cieszą swoje podniebienia pysznymi kąskami :)
monika141 18.03.2013 11:59
fajny przepis muszę go wypróbować
fotoviderek 18.03.2013 07:34
Goloneczka palce lizać. Pycha :)
Marlenka.S 17.03.2013 21:27
nie ma jak dobra golonezka
IwonaDD 17.03.2013 18:30
zawsze uważałam, że ten kto umię zrobić pyszną golonkę ten ma kulinarny zmysł ! komplementy
TEtalicha 17.03.2013 18:25
goloneczke lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat