Przepis i sposób przygotowania na: Gorzka rolada
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy razem z cukrem pudrem następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Następnie na wysmarowaną blaszkę prostokątna i wyłożoną papierem wylewamy ciasto i rozprowadzamy równomiernie .
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200sto. na 17min.
Następnie wyjmujemy z formy , ostrożnie przekładamy i ściągamy papier.
Jeszcze gorący placek zawijamy w ściereczkę w rulonik i zostawiamy do przestygnięcia.
W tym czasie robimy budyń , wszystko tak jak na opakowaniu.
Dodajemy tylko cukier i masło.
Następnie prawie wystudzone ciasto rozwijamy i nakładamy krem w tym wypadku budyń i zwijamy znów w ściereczkę.
Odkładamy do lodówki na dobre 2h , wyjmujemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej gorzką czekoladę 80%.
Polewamy i gotowe :)
Smacznego!