Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Górska piramidka dla dorosłych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka
wino białe wytrawne 1 szklanka
cukier 200 gram
jajko 3 szt
marmolada
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 150 gram/do piany
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Górska piramidka dla dorosłych

Wykonanie:
Bagietkę pokroić w cienkie kromki, a w międzyczasie zagotować wino z cukrem i cynamonem. Żółtka utrzeć na parze z cukrem i połączyć z gorącym winem. Następnie zalać kromki bagietki i odstawić na 10 minut. Po czym smażyć na rozgrzanym maśle- rumieniąc. Po przestudzeniu posmarować marmoladką i przełożyć do żaroodpornej miseczki. Białka ubić z cukrem na sztywno, przełożyć na grzanki, tworząc piramidę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i zrumienić. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 24.02.2017 22:19
Ciekawy deserek
benka 24.02.2017 17:39
Musi być pyszne.
Mniam 24.02.2017 12:21
Ciekawa propozycja.
Madzai 24.02.2017 10:29
Wygląda bardzo smakowicie :)
dodi 24.02.2017 09:25
ślicznie wygląda
slodkieniebo 24.02.2017 08:14
Wspaniała ta piramidka ! :)
agaK. 23.02.2017 21:50
Wow, ciekawe to:)
halina17 23.02.2017 21:49
Ciekawy deser.
ben-ka 23.02.2017 21:10
Super wygląda !
Renataj 23.02.2017 21:08
Ciekawy i apetyczny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak