Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

góralska kwaśnica z grzybami i kaszą

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 300-400 g
kapusta kiszona 500 g
kasza pęczak 250-300 g
marchewka 2 szt
grzyby suszone garść
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
ziele angielskie 3 szt
pietruszka 1 korzeń
zsiadłe mleko

Przepis i sposób przygotowania na: góralska kwaśnica z grzybami i kaszą

Przepis według receptury mojej ciotki góralki :)

Mięso umyłam, pokroiłam na mniejsze kawałki, zalałam zsiadłym mlekiem i wstawiłam do lodówki na ponad 12 godzin.
Kapustę lekko przepłukałam, pokroiłam na mniejsze kawałki. Marchew i pietruszkę obrałam i pokroiłam na ćwiartki.
Cebulę obrałam, nadziałam na widelec i opaliłam na gazem.
Do garnka wlałam wodę, wrzuciłam warzywa, suszone grzyby i kiszoną kapustę.
Mięso opłukałam i dodałam do reszty. Doprawiłam przyprawami i gotowałam do miękkości mięsa. Około 2 godzin. Na koniec dodałam kaszę i gotowałam do jej napęcznienia.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 05.01.2015 18:46
smaczna taka zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak