Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorący tost z pomidorowym kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 8 kromek
filet z kurczaka 300 g
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
miód 1/2 łyżeczki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól 1/4 łyżeczki
chili Prymat 1/4 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
cebula 1/2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gorący tost z pomidorowym kurczakiem

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć filet z każdej strony. Dodać cebulę pokrojoną w cienkie półplasterki i chwilę poddusić. W misce wymieszać resztę składników, dołożyć do kurczaka i całość dusić około 10-15 minut. Po tym czasie mięso podzielić na włókna (można to sprawnie wykonać przy pomocy dwóch widelców), wymieszać i ponownie zagotować. Opiec kromki chleba w tosterze. Na gorący chleb nałożyć porcję mięsa i przykryć kolejną kromką. Zjadać z cząstkami pomidora. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

NiePieprz.pl 24.09.2016 07:12
Ostatnio polubiłam takie jedzonko :)
RenataZ-et 23.09.2016 19:58
świetny pomysł :)
Madzai 23.09.2016 19:27
Apetyczne danie :)
Aleksandra/Olcia 23.09.2016 18:25
super pomysł
marenka 23.09.2016 15:00
chętnie spróbowałabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak