Gorący kociołek z musztardą Prymat

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    4
  • cebula

    1
  • por

    0,5
  • boczek

    10 dag
  • ziemniaki

    0,5 kg
  • śmietana 30%

    150 ml
  • majeranek

  • margaryna

  • sól

  • pieprz

  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gorący kociołek z musztardą Prymat foto
Boczek kroimy w kostke i podsmażamy na patelni. Cebulę kroimy w kostkę, zieloną część pora w półplasterki i przesmażamy na łyżce margaryny - dodajemy do boczku.
Krok 2 - Gorący kociołek z musztardą Prymat foto
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, razem z cebulą, porem i boczkiem gotujemy około 40 minut.
Krok 3 - Gorący kociołek z musztardą Prymat foto
Po tym czasie dodajemy parówki pokrojone w centymetrowe plasterki i gotujemy jeszcze 10 minut - całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 4 - Gorący kociołek z musztardą Prymat foto
Do musztardy stopniowo wlewamy śmietankę i calość rozprowadzamy w zupie - gotujmy jeszcze 5 minut
Krok 5 - Gorący kociołek z musztardą Prymat foto
Zupa ma lekko ostry, wyrazisty smak - jest pyszna!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur1304 08.01.2014 13:01
uwielbiam takie dania
Fiffi 20.06.2012 22:10
bardzo ciekawa potrawa
MAR3STA 02.03.2012 18:44
pyszny!
BernadettaP 25.02.2012 17:23
Taką zupkę to bym z chęcią zjadła !
Anna146 25.02.2012 16:03
fajna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat