Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorące maliny z placuszkami gryczanymi

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 250 gram
mleko sojowe 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cukier trzcinowy 2 łyżki
maliny świeże 400 gram
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gorące maliny z placuszkami gryczanymi

Z mąki gryczanej, mleka sojowego i jajka zrobić gęste ciasto. Smażyć z dwóch stron. Znacznie wcześniej (ok. godziny)myjemy maliny i zaczynamy je gotować, kiedy puszczą sok zmniejszamy temperaturę smażenia. W międzyczasie robimy placuszki(uwaga ja smażę na patelni, na której nie trzeba tłuszczu. Kiedy maliny się lekko rozgotują, rozpuszczam w małej ilości łyżeczkę skrobi ziemniaczanej i zagęszczam sok malinowy. Podawaj gorące na wcześniej usmażonych gryczanych placuszkach!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.07.2014 21:18
bardzo smaczna, latwa propozycja
goofy9 26.04.2013 21:31
o maliny, to coś dla mnie :)
Elżbieta17 03.04.2013 17:19
smakowicie wygląda:)
Anna133 15.10.2012 12:10
proste ale smaczne na pewno
mela25 22.09.2012 17:25
coś dla mnie
gosia561 22.09.2012 17:03
robię do nleśników
cooleczka 22.09.2012 16:59
brzmi wybornie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak