Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gorące lody

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lody waniliowe 500 g
biszkopty okrągłe 15
śmietana kremowa 30% 1
cukier puder 100 g
białko 6

Przepis i sposób przygotowania na: gorące lody

Biszkopty układamy na dnie i na boki żaroodpornego naczynia. Śmietanę ubiitą nakładamy na biszkopty. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier. Lody nakłdamy na biszkopty, a następnie przykryć warstwą piany (z bialek i cukru) i wstawić na 5 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Podawać natychmiast po wyjęciu, można uekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak