Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca śliwka w boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki kalifornijskie suszone 50 sztuk
orzechy włoskie 15 dag
wykałaczki 50 (drewniane)
boczek wędzony 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca śliwka w boczku

1. W środek każdej śliwki włożyć ćwiartkę orzecha włoskiego (najlepiej byłoby uprzednio je sparzyć i obrać ze skórki).
2. Każdą śliwkę owinąć cienko połową plasterka boczku, spiąć wykałaczką. Ułożyć na ruszcie i wstawić dpo nagrzanego do temp. 220 stopni piekarnika. Piec około 10 minut.
3. Kiedy boczek stanie się złocisty, można potrawę wyjąć, ostudzić przez kilka minut i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.01.2014 19:37
fajny pomysł
Ola1young 19.12.2013 20:12
ciekawe danie !
pajbek 14.11.2013 11:32
Fajne mięsko :-)
Wafelek2601 23.09.2013 09:48
Ciekawe połączenie smaków
ONY_za_kare 20.02.2013 08:55
pychota
Iwusia 27.01.2013 21:41
syper
magduś83 02.11.2012 11:52
pyszna przekąska
Robert10 16.03.2012 19:50
interesujące
Natalia40 14.03.2012 20:27
wow
aacaac 05.02.2012 08:17
fajne
SylwiaMagdaSabin 04.02.2012 08:41
boczek ok, ale ta sliwka
RenataZ-et 19.09.2011 22:16
pomysłowe
mirosława4 19.08.2011 17:44
super pomysł na przekąskę
kanu83 19.08.2011 09:30
super
Ania67 16.07.2011 08:39
pyszna
Kopiko1983 26.06.2011 19:18
Świetny pomysł!!!
Anna141
Anna141 21.05.2011 11:33
smaczne
adam1f 27.04.2011 00:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak