Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca potrawka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabanos 6 sztuk
cebula 4 sztuki
pieczarki 500 gram
koncentrat pomidorowy 2 małe słoiczki
papryka czerwona 2 sztuki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca potrawka

1. Kabanosy pokroić w plasterki. Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. W garnku z rozgrzanym olejem zeszklić cebulę z kabanosami.

2. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i dodać do garnka.

3. Czerwoną paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę.

4. Gdy pieczarki zmiękną, do zawartości garnka dodać paprykę. Podlać odrobiną wody. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dusić około 20 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Rada: Zamiast kabanosów możemy dać dowolną kiełbasę lub resztki wędlin. Danie możemy urozmaicić dodając posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.03.2014 21:06
szybki obiadek :)
ao_12 06.03.2014 18:16
pyszne danie, moja babcia takie nam przygotowywała:)
stef 06.03.2014 17:37
Coś dla mnie,prosto i szybko.
Lidzia 06.03.2014 16:28
Smaczniutkie.
Kasiaaa 06.03.2014 16:25
Ja dziś robiłam :)
Jarek123 06.03.2014 16:20
Fajne na obiadek ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak