Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada z miętą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1.5 l
kakao 10 łyżeczek
pomadki miętowe 25 dkg
brązowy rum 7 łyżek
bita śmietana 25 dkg
listki mięty

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada z miętą

150 ml mleka wymieszać z kakao. Pozostałe mleko zagotować, dodać rozpuszczone kakao. Pomadki dodać do kakao i mieszać, aż się roztopią. Dodać rum.

Śmietane ubić. Gorącą czekoladę wlać do szklaneczek, dekorowć śmietaną i listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magmonika1995 21.05.2012 20:13
super
Bożena13 17.05.2012 14:44
świetne połączenie czekolady z mięta;))
EWI 23.04.2012 09:33
super!
justys759 19.04.2012 12:30
musi być pyszna!
daria2911 14.04.2012 14:26
super!!
edi 13.04.2012 20:21
Ale super wygląda:) na pewno świetnie smakuje;)
Anna69 13.04.2012 09:20
to jest coś dla mnie ;)
Anna69 13.04.2012 09:20
to jest coś dla mnie ;)
tom 11.04.2012 21:26
no no
edita15 11.04.2012 21:23
super
banaszak1994
banaszak1994 11.04.2012 21:21
smakowite :)
Anio?eczek 11.04.2012 21:17
rewelacja :)
Robert10 11.04.2012 20:14
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak