Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada z chilli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2% 600 ml
woda 4 łyżki
śmietana kremówka 250 ml
czekolada deserowa 100 g
cukier brązowy 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
bita śmietana 4 łyżki (czubate)

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada z chilli

Mleko mieszamy z wodą i kremówką, dodajemy sporą szczyptę chilli, cukier i podgrzewamy. Mieszanka ma być cały czas gorąca, ale nie należy doprowadzać do zagotowania. Czekoladę łamiemy na kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Płynną czekoladę dodajemy porcjami do mleka, cały czas mieszając. Gotową czekoladę chwilę miksujemy i przelewamy do filiżanek. Dekorujemy bitą śmietaną i oprószamy chilli. Podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 03.02.2015 15:54
Muszę wypróbować takie połączenie
adelajda 03.02.2015 13:44
Taką to ja bardzo lubię :)))
Pietruszka 02.02.2015 22:49
mniam, mniam pyszności
Megg 02.02.2015 21:48
idealna na zimowe wieczory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak