Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 g
mleko 3,2% 400 ml
śmietanka kremowa 200 ml
cukier opcjonalnie
czekolada starta

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada

W garnuszku z grubym dnem podgrzewamy mleko z połową śmietanki. Wykruszamy gorzką czekoladę i gotujemy na małym ogniu jeszcze około 2 minut od zagotowania aż czekolada będzie jednolita i gęsta. Ewentualnie dosładzamy do smaku.
Resztę śmietanki ubijamy z łyżeczką cukru pudru na sztywno.
Czekoladę przelewamy do kubków, dekorujemy bitą śmietaną i wiórkami czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 15.01.2016 20:28
lubię takie specjały :)
foczka-ks 02.12.2015 23:18
moja ulubiona
msmariusz 02.12.2015 23:00
czekolada taka ładnie wygląda
Wiktoria29 30.11.2015 21:32
świetny pomysł na popołudniową rozgrzewkę
Monika-twin 30.11.2015 21:25
Super na zime.
misia53 30.11.2015 20:53
coś słodkiego na chłodny dzionek się przyda
Motorek 30.11.2015 19:21
pyszna czekoladka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak