Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka
żółtko jajek 2
cukier waniliowy 1 łyżka
cukier trzcinowy 1 łyżka
mleko 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada

W rondelku podgrzewamy mleko,wrzucamy poruszoną czekoladę i mieszamy do momentu aż całkiem się rozpuści,odstawiamy na bok.
Żółtka miksujemy z cukrami na puszystą masę. Cały czas miksując powoli dodajemy mleko. Miksujemy do połączenia składników.
Czekoladę przelewamy do szklanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 08.08.2015 08:09
dobra czekolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak