Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonkowy gulasz

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 szk
sos chili słodko-pikantny 1/4 szk
koperek 2 łyżka
sól do smaku
golonka 600 gotowana
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Golonkowy gulasz

600 g golonki gotowanej w szybkowarze
1 czerwona papryka
1 szk groszku konserwowego z zalewą
1/4 szk sosu chili słodko pikantnego
2czubate łyżki posiekanego koperku
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
chili jalapeno do smaku
2 łyżki sosu sojowego jasnego
600 ml wywaru z gotowania golonek w szybkowarze
1 łyżka mąki ziemniaczanej

PRZYGOTOWANIE:

Golonkę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię i chwilkę przesmażyć. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, umyć, pokroić w paseczki i dodać do mięsa. Wlać wywar i dusić około 5 minut aby papryka zmiękła. Po tym czasie dodać groszek z zalewą, koperek, przyprawy i sos chili, wszystko zagotować i trzymać na ogniu 2-3 minuty. Na koniec mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią sos. Zagotować i podawać np. z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 09.09.2012 18:51
wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak