Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonko wieprzowe.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 szt
przyprawa do golonki Prymat 1/2 łyżeczki
sól szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 - 4 ziarenka
cebula 3 szt
ząbki czosnku 3 ząbki
gorąca woda według potrzeby

Przepis i sposób przygotowania na: Golonko wieprzowe.

1.
Golonka umyć ,osuszyć natrzeć solą ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem pieprzem oraz przyprawą.
2.
Włóż do opłukanej wodą brytfanki
3.
.Brytfankę wstaw do nagrzanego piekarnika na drugiej szynie od dołu.
4.
Piec 80 min .Gdy płyn zacznie sie rumienić dolać trochę wody ,mięso od czasu do czasu polewać sosem
5.
.Odparowany płyn uzupełnić ile kto potrzebuje gorącą wodą. 30 min przed końcem pieczenia dodać liście laurowe ,ziele angielskie oraz pokrajane w ćwiartki cebule .Golonka dopiec do końca , upieczone wyjąc i trzymać pod przykryciem w cieple .
6.
Do powstałego i gotującego sie sosu dolać wody doprawić do smaku i podać do mięsa .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 22:45
Dla smakoszy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak