Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonko w miodzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonko wieprzowe peklowane 1 szt
cebula 2 szt
marchew 2 szt
czosnek 2 ząbki
majeranek szczypta
pieprz szczypta
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
miód płynny 2 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: golonko w miodzie

Marchewkę i cebulę kroimy i wrzucamy do wody razem z przyprawami i golonką . Gotujemy około 1 godz ( od chwili gdy zacznie wrzeć ). Piekarnik nagrzewamy do 190 C . Golonkę wyciągamy z wody i skórę nacinamy w kratkę , nacieramy z obu stron miodem i pieczemy około 20 minut :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 22.06.2012 22:48
brzmi ciekawie :-)
wiola333 26.05.2012 21:05
pysznie
Anna169Hosz 26.05.2012 07:06
Pyszności, moja rodzinka przepada za czymś takim:)
mariel78 11.05.2012 22:42
pycha
ziutula
ziutula 02.04.2012 23:07
z golonki dla mnie jest najlepsza skórka wypieczona...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak