Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonko w marynacie musztardowej-pieczone w worku :)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 kg
Musztarda delikatesowa Prymat 4 łyzki
Majeranek suszony Prymat 0,5 łyzeczki
ząbki czosnku 2 sztuki
olej rzepakowy 1 łyzka
cebula czerwona 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1\4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonko w marynacie musztardowej-pieczone w worku :)

Kroki postępowania

1
W miseczce łączymy składniki potrzebne do przygotowania marynaty : musztardę, czosnek, majeranek, pieprz, olej.
Krok 1 - Golonko w marynacie musztardowej-pieczone w worku :) foto
2
Marynatę nakładamy na golonkę i odstawiamy w zimne miejsce na kilka godzin.
Krok 2 - Golonko w marynacie musztardowej-pieczone w worku :) foto
3
Cebulę kroimy na mniejsze kawałki i wraz z golonką umieszczamy w worku do pieczenie. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 2,5 godziny w 170 stopniach. Smacznego :)
Krok 3 - Golonko w marynacie musztardowej-pieczone w worku :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 15.02.2017 17:03
Super mięcho;))
adelajda 15.02.2017 11:47
Mój mąż byłby zachwycony
olkaaa 15.02.2017 10:40
muszę spróbować
ben-ka 15.02.2017 10:30
Ulubione danie mojego męża..
Krzysztof15 15.02.2017 10:05
bardzo lubię
Wafelek2601 15.02.2017 09:44
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak