Golonko indycze w miodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonko indycze

    4 szt
  • miód

    5 łyżek
  • czosnek

    2 ząbki
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu rozpuścić miód, dodać zmiażdżony czosnek, sos sojowy, sól, pieprz i polać golonka. Następnie odstawić na ok 3 godz. do lodówki. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia, zrumienić ze wszystkich stron i zapiec w piekarniku. Piec ok. 40 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 15.03.2013 09:05
wyśmienite takie można jeść i jeść
barbara11561 15.03.2013 01:07
przepysznie smakuje z dodatkiem miodu:)
kuklik 06.03.2013 17:03
aż ślinka cieknie
Dorian 17.02.2013 21:14
pycha
M. Monroe 02.01.2013 15:36
fantastycznie wygląda !
Zoso 24.04.2012 21:13
wygląda apetycznie
artur7 25.03.2012 06:33
pycha
jasiek 11.03.2012 18:03
ekstra wygląda
radosna29 24.02.2012 22:10
uwielbiam goloneczki pychotka takie
smakoszek 09.12.2011 19:12
przepysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat