Golonko indycze w miodzie

Golonko indycze w miodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonko indycze

    4 szt
  • miód

    5 łyżek
  • czosnek

    2 ząbki
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu rozpuścić miód, dodać zmiażdżony czosnek, sos sojowy, sól, pieprz i polać golonka. Następnie odstawić na ok 3 godz. do lodówki. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia, zrumienić ze wszystkich stron i zapiec w piekarniku. Piec ok. 40 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

15.03.2013 09:05
wyśmienite takie można jeść i jeść

barbara11561

15.03.2013 01:07
przepysznie smakuje z dodatkiem miodu:)

kuklik

06.03.2013 17:03
aż ślinka cieknie

Dorian

17.02.2013 21:14
pycha

M. Monroe

02.01.2013 15:36
fantastycznie wygląda !

Zoso

24.04.2012 21:13
wygląda apetycznie

artur7

25.03.2012 06:33
pycha

jasiek

11.03.2012 18:03
ekstra wygląda

radosna29

24.02.2012 22:10
uwielbiam goloneczki pychotka takie

smakoszek

09.12.2011 19:12
przepysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat