golonki z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • pieprz

  • majeranek

  • margaryna do smażenia

  • indyk

    2 szt.
  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę roztopić, dodać natartą przyprawami golonkę i piec na średnim ogniu. Podlewać wodą by się nie przypaliła i by zrobił się sos. Gdy mięso będzie miękkie zaciągnąć sos wodą z mąką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 02.12.2012 10:34
bardzo często robię mięso z indyka,a goloneczki są przepyszne:)
Justa32 05.09.2011 08:49
mniam
daria899 05.04.2011 19:02
super smaczna
romanrafal 19.02.2011 06:27
super,super,super
Grażyna13 29.12.2010 15:17
Pyszne ! Ja robię indycze golonki w piwie...
misia53 22.12.2010 14:04
O , jak pięknie zrumienione.
Izabela/bella81 26.11.2010 15:11
jest smaczna, a sos z niej przepyszny:)
Ewa111 26.11.2010 12:35
wygląda bardzo apetycznie
pacpaw 26.11.2010 10:33
uwielbiam golonkę ale tej z indyka nie miałem okazji spróbować, a patrząc po zdjęciach chyba wiele tracę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat