Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonki wieprzowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 3 szt
olej 3/4 szklanki
przyprawa do golonki Prymat 1 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat 2 łyżeczki
pieprz 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Golonki wieprzowe

Kroki postępowania

1
Do garnka z wodą wrzucamy golonki. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotujemy około 1,5 godziny.
Krok 1 - Golonki wieprzowe foto
2
Podgotowane golonki wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Przygotowujemy marynatę. do oleju dodajemy przyprawę do golonki, przyprawę do wieprzowiny, pieprz, paprykę ostr, sól czosnkową. Mieszamy i polewamy golonki, nacieramy i odstawimy na noc.
Krok 2 - Golonki wieprzowe foto
3
Po całej nocy marynowania, nacieramy jeszcze golonki tym co z nich ściekło, posypujemy majerankiem, solą i pieprzem i wstawiamy do piekarnika na 1, 5h nagrzanego do temp 180'.
Krok 3 - Golonki wieprzowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.03.2015 13:38
same pyszności podano do zjedzenia
Franciszek 02.03.2015 13:36
Moje smaki
gosia561 01.03.2015 23:48
nie ma jak golonka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak