Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonki w piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 1,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
piwo 1/2 l
kostka rosołowa 2 szt
sos sojowy 1 łyżeczka
miód 1 łyżka
imbir do smaku
chili do smaku
kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Golonki w piwie

Golonki wieprzowe oczyszczamy. Wkładamy je do garnka z wodą, dodajemy do smaku sól, kostki rosołowe oraz ziele angielskie i liście laurowe. Wszystko gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Pozostawiamy w wywarze aby lekko przestygły, a następie wyciągamy je i układamy w naczyniu żaroodpornym. Przygotowujemy sos piwny tzn mieszamy jasne piwo z sosem sojowym, miodem,posiekanym ząbkiem czosnku, chili oraz imbirem. Takim sosem zalewamy golonki, a na wierzchu posypujemy kminkiem. Całość wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy aż będą rumiane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.02.2015 13:11
dla mnie pychaa !
romanrafal
romanrafal 17.02.2015 17:56
pyszna goloneczka
Joannasz3190 17.02.2015 16:14
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak