Golonki pieczone

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

W końcu nadszedł ten czas, kiedy zachciało nam się takiego jedzenia. Cudne, przepyszne, nie odtłuszczone…kiedyś czytaliśmy, że trzeba dostarczać organizmowi tłuszczu, inaczej sam będzie odkładać…no to dostarczamy.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • golonka wieprzowa

    2 sztuki
  • wino białe

    350 mililitrów
  • bulion na żeberkach

    2 litry
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • syrop klonowy

    5 łyżek
  • olej słonecznikowy

    5 łyżek
  • ząbki czosnku

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonki myjemy, gotujemy przez 45 minut w bulionie z żeberek.

Wyjmujemy, studzimy.

Przygotowujemy marynatę:

Wino, czosnek, syrop klonowy, pokrojoną cebulę, olej, przyprawę mieszamy zalewamy golonki, rozprowadzamy, Przekładamy na blachę do pieczenia i zapiekamy 45 min w 180°C, co jakiś czas podlewamy marynatą.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy przednie golonki wieprzowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat