Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonki pieczone

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
W końcu nadszedł ten czas, kiedy zachciało nam się takiego jedzenia. Cudne, przepyszne, nie odtłuszczone…kiedyś czytaliśmy, że trzeba dostarczać organizmowi tłuszczu, inaczej sam będzie odkładać…no to dostarczamy.

Składniki:

Składniki:

golonka wieprzowa 2 sztuki
wino białe 350 mililitrów
bulion na żeberkach 2 litry
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
syrop klonowy 5 łyżek
olej słonecznikowy 5 łyżek
ząbki czosnku 4 sztuki
cebula 1 sztuka

Porada

W przepisie użyliśmy przednie golonki wieprzowe.

Przepis i sposób przygotowania na: Golonki pieczone

Golonki myjemy, gotujemy przez 45 minut w bulionie z żeberek.

Wyjmujemy, studzimy.

Przygotowujemy marynatę:

Wino, czosnek, syrop klonowy, pokrojoną cebulę, olej, przyprawę mieszamy zalewamy golonki, rozprowadzamy, Przekładamy na blachę do pieczenia i zapiekamy 45 min w 180°C, co jakiś czas podlewamy marynatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak