Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonki indycze w musztardzie.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Musztarda sarepska Prymat
sól
olej
mąka
woda
indyk 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Golonki indycze w musztardzie.

Kroki postępowania

1
mięso natrzeć solą. Musztardę wymieszać z olejem (po kilka łyżek). Nasmarować tym mięso i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 1 - Golonki indycze w musztardzie. foto
2
Podsmażyć na oleju. Gdy się zarumienią podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 2 - Golonki indycze w musztardzie. foto
3
Gdy mięso będzie miękkie wyjąć je i zaciągnąć sos (2łyżki mąki na 3/4szkl.wody)
Krok 3 - Golonki indycze w musztardzie. foto
4
smacznego :)
Krok 4 - Golonki indycze w musztardzie. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 23.08.2013 12:07
przepyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak