Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka z szybkowara

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 4 szt
marchewka 2 szt
por 1
seler korzeniowy 1/2 szt
pietruszka 1
pieprz 1 łyżeczka
sól 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z szybkowara

Golonki umyć, oczyścić z włosków i włożyć do szybkowara. Warzywa obrać i umyć, dołożyć do mięsa. Sól i pieprz rozmieszać w szklance wody, wlać do mięsa, dodać listki laurowe. Wlać tyle wody, aby przykryła mięsa, jednak nie więcej niż jest zalecane w szybkowarze. Gotować ok. 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 31.10.2014 14:13
Pyszne mięsko :-)
romanrafal
romanrafal 30.10.2014 17:58
pyszności,uwielbiam
Anna169Hosz 29.10.2014 08:37
Jesień już, czas w sam raz na golonkę :)
w mojej kuchni 29.10.2014 06:48
skorzystam z przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak