Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka z kapustą kiszoną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1,5 kg
kapusta kiszona 300 gram
Majeranek suszony Prymat
Kminek mielony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Papryka słodka mielona Prymat
piwo 100 ml
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z kapustą kiszoną

Kroki postępowania

1
Golonko dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem .
Natrzeć skórę i mięso papryką solą i pieprzem, podlać oliwą.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Ułożyć mięso w żaroodpornym naczyniu i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Krok 1 - Golonka z kapustą kiszoną foto
2
Po godzinie pieczenia podlać golonkę piwem.
Kapustę kiszoną pokroić na drobno i po półtorej godzinie dodać do golonki , przykrywając mięso.Dodać majeranek i mielony kminek sól i pieprz do smaku.
Krok 2 - Golonka z kapustą kiszoną foto
3
Piec jeszcze około godziny.W sumie golono piekę około 2,5h.
Podawać z kapustą i nowym ziemniakami.
Krok 3 - Golonka z kapustą kiszoną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 28.02.2016 16:07
wieki nie jadłam,a bardzo lubię
Jagódka77 29.09.2014 17:17
kaloryczne, ale rewelacyjne jedzenie
stan2401 21.06.2014 09:54
bardzo lubię
Lidzia 21.06.2014 08:04
Pyszności.
w mojej kuchni 21.06.2014 00:16
golonka smakowita jak lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak