Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka z indyka

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

golonki indycze 3 szt

MARYNATA

miód prawdziwy 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
sos sojowy 4 łyżki
sos worcestershire 1 łyżka
olej rzepakowy 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z indyka

Kroki postępowania

1
Składniki marynaty połączyć w dużej misce, tak aby zmieściło się mięso.
Krok 1 - Golonka z indyka foto
2
Golonki dokładnie obtoczyć i natrzeć marynatą. Odstawić na co najmniej 3godziny. U mnie marynowały się całą noc.
Krok 2 - Golonka z indyka foto
3
Przed pieczeniem wyjąć golonki z lodówki, aby miały temperaturę pokojową. Przełożyć do naczynia do zapiekania razem z marynatą i przykryć lub owinąć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na ok 2 godziny. Pół godziny przed końcem ściągnąć przykrycie. W trakcie pieczenia obracałam, żeby równo się przyrumieniły. Można podać z ziemniakami albo zjeść z chlebem. Smacznego :)
Krok 3 - Golonka z indyka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 19.04.2016 22:00
Pyszne mięsko:)
fotoviderek 19.04.2016 21:36
Pyszności :)
Motorek 19.04.2016 18:54
smaczne mięsko
w mojej kuchni 19.04.2016 18:10
smacznie doprawiona
mirosława4 19.04.2016 18:02
piękna ta goloneczka :)
Janina 19.04.2016 17:47
Smaczne mięsko;))
agaK. 19.04.2016 17:46
Też czasami robiłam, u mnie mężczyźni golonki wsuwają;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak