Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka wieprzowa w piwie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 2 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
cebula biała 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek do smaku
piwo 1/2 butelki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka wieprzowa w piwie

Golonki oczyścić z resztek włosia (najlepiej opalić nad płomieniem), umyć, wykrajać pieczęcie i natrzeć czosnkiem. Włożyć do garnka z wrzącą osoloną wodą i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu. Po 2 godz. dodać oczyszczone i umyte warzywa, cebulę, listki laurowe, pieprz i wlać piwo. Ugotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.01.2012 20:54
dobre
Jaheira11 20.11.2011 23:21
ciekawy sposób na golonkę
Anna141
Anna141 11.04.2011 09:58
i jest pomysł na obiad
Emilia22 23.12.2010 18:25
golonka jak marzenie:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak