GOLONKA W PIWIE

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    1 sztuka
  • piwo ciemne

    300 ml
  • bulion warzywny

    500 ml
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • cebula

    3 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/8 łyżeczki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - GOLONKA W PIWIE foto
Golonkę myję i osuszam. Następnie nacieram solą, pieprzem i Kucharkiem i wstawiam do lodówki na 4 godziny.
Krok 2 - GOLONKA W PIWIE foto
Bulion gotuję wraz z piwem. Golonkę obsmażam na patelni wraz z obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulą, z która podaję gotową golonkę.
Krok 3 - GOLONKA W PIWIE foto
Następnie wkładam golonkę do bulionu, dodaję ziele angielskie i liście laurowe i gotuję na niewielkim ogniu przez około 2-3 godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (42)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 28.08.2015 13:30
pyszne mięcho
Dorian 16.06.2014 23:05
męskie danie na mecz
Jagódka77 08.06.2014 10:39
zjadłabym sobie taką pyszną golonkę
Jodaj 29.05.2014 09:25
golonka mniam :)
Seba 01.05.2014 20:49
bardzo pyszna goloneczka
Kejti 08.03.2014 13:06
Uwielbiam golonkę,chętnie skosztuję :-)
Granita 14.02.2014 07:52
przepysznie się prezentuje;jeszcze nigdy golonki nie robiłam- muszę się wreszcie przemóc
ben-ka 17.01.2014 09:55
Kawał dobrego mięcha:)
okrysia 08.01.2014 16:31
SMACZNE TO!
Anna169Hosz 19.12.2013 22:09
Golonka pierwsza klasa!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat