Golonka w kapuście.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    0,6 kg
  • sól

  • kapusta kiszona

    0,6 kg
  • ziele angielskie

    2-3 ziarna
  • liść laurowy

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Golonka w kapuście. foto
Kupujemy golonkę bez skóry i kości. Myjemy, osuszamy i nacieramy solą. Odstawiamy na pół godziny.
Krok 2 - Golonka w kapuście. foto
Do garnka dajemy kiszoną kapustę, golonkę, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy wszystko pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Golonka w kapuście. foto
Ja podaję z ziemniakami gotowanymi w mundurkach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 28.05.2014 14:05
pyszna goloneczka
Wacław 28.05.2014 10:22
takie jedzonko to ja b.lubie !
dodi 28.05.2014 08:53
smaczne jedzonko
asiczekz 28.05.2014 00:34
No to mam odpowiedź co zrobić na obiad w niedzielę :) już nie mogę się doczekać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat