Golonka w kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dwie golonki

  • kilo kapusty kiszonej

  • włoszczyzna

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • pieprz w ziarnach

  • kulki jałowca

  • sól, pieprz do smaku

  • kawałek wędzonego boczku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę i boczek wkładamy do zimnej wody, z warzywami i przyprawami, solimy i gotujemy godzinę.
Do wywaru z mięsem wkładamy kiszoną kapustę, mieszamy, dodajemy jeszcze kilka ziaren jałowca i gotujemy do miękkości - godzinę do półtorej.
Podajmy z ziemniakami , albo z wody, albo ugotowanymi w mundurkach i obranymi, w towarzystwie kapusty i boczku pokrojonego w plastry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 17.07.2012 13:36
bardzo dobre,pycha
justynab1903 19.01.2012 18:19
goloneczka to jest to
alaaa 28.11.2011 17:49
ulubione danie mojego męża
Izabela28 28.09.2011 12:35
pyszności:)
kuklik 22.03.2011 10:08
męska strona by była zadowolona
MAR3STA 10.11.2010 15:49
coś dla mojego męża!
Zoso 09.11.2010 21:27
Do tego zimne piwko mmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat