Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w glazurze z piwa i miodu pitnego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

golonka wieprzowa 2 szt
włoszczyzna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 szt

Glazura

piwo ciemne 250 ml
olej 125 ml
miód pitny 125 ml (trójniak)
miód gryczany 1 łyżka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w glazurze z piwa i miodu pitnego

Glazura : wymieszałem piwo z olejem, miodem pitnym, miodem gryczanym, kminkiem i solą.
Golonki umyłem, zalałem wrzątkiem i gotowałem pół godziny. Po tym czasie wrzuciłem oczyszczoną włoszczyznę i przyprawy. Gotowałem kolejne pół godziny.
Golonki wyjąłem z wywaru, ostudziłem, naciąłem skórkę , posmarowałem połową glazury. Następnie ułożyłem w formie, wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piekłem ok. półtorej godziny, odwracając i polewając kolejnymi porcjami glazury co jakiś czas.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 13.12.2015 00:35
Takie golonki muszą być pyszne!
Ada-Gaba 12.12.2015 22:49
Bardzo apetyczna
Lis 12.12.2015 18:14
Prezentuje się bardzo apetycznie:)
mirosława4 12.12.2015 15:13
pięknie wygląda aż chce się jeść
ben-ka 12.12.2015 11:36
Bardzo apetyczna !
Futka 12.12.2015 10:15
Świetna golonka
sliwka 12.12.2015 10:14
Ale pychota;)))
Krzysztof15 12.12.2015 06:21
bardzo lubię
Franciszek 12.12.2015 00:40
dobre danie
Łukasz15 11.12.2015 22:42
Pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak